Image Alt

Nieuws

Bloemrijke tuin Hoogland

Bloemrijke tuin met overdekt terras

De tuineigenaren droomden van een nieuwe tuin met een zonnige loungeplek en een kleurrijke beplanting. Door een  compleet nieuwe indeling van het driehoekige perceel genieten ze nu optimaal.

Pleintje

De zichtlijn over het pad naar het loungeterras met overkapping staat centraal. De dwars geplaatste hagen werken als coulisse, hierdoor lijkt het pad nog langer. In het midden ligt een pleintje met vier wintergroene steeneiken, ze zorgen voor hoogte in het ontwerp en een verbinding met de grote bomen in de buurtuin.

 

Overkapping

Het zonneterras onder de overkapping is de lievelingsplek geworden van de familie, dankzij verlichting en een verwarmingselement is het hier ook ’s avonds aangenaam vertoeven. Vlakbij de keuken is een tweede terras met een grote eettafel.

 

Lange bloeitijd

De borders zijn gevuld met rijke bloeiers, van het voorjaar tot ver in de herfst is hier kleur. Rode zonnehoed, ooievaarsbek, witte knoop en pluimhortensia’s wisselen elkaar af. De mix van siergras met ijzerhard (Verbena) is een succes dankzij de sierlijke beweging van de grassen, de lange bloeitijd en de vele vlinders die op de ijzerhard afkomen.

Designers Karin van den Hoven & Modeste Herwig

Category
Date
d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor
Call Now Button