Image Alt

Nieuws

Ommuurde buitenkamer Hoogland

Een ommuurde buitenkamer

Dat van een kleine tuin een mooie buitenkamer met veel privacy gemaakt kan worden bewijst dit ontwerp. De ruimte wordt voor het grootste gedeelte begrenst  door hoge muren, afgestreken met cement en daarna geschilderd. De muren geven de tuin een heel chique uitstraling, de bovenzijde is luxe afgewerkt met hardsteen. Ook de poortdeur is van een mooie kwaliteit, met de hand op maat gemaakt en geschilderd in de kleur van de kozijnen van het huis. Door de wanden van het schuurtje ook af te strijken met cement en cremewit te schilderen sluiten ze goed aan bij de tuinmuur. Beperking van materiaal en kleuren zorgt er altijd voor dat er een geheel ontstaat. De cremewitte kleur doet de tuin bovendien groter lijken. De fraaie spots op de tuinmuur lichten de muren en de beplanting ’s avonds subtiel aan, vanuit de woonkamer is er dan een prachtig zicht op de tuin. 

Verhoogde vijver

De verhoogde, L-vormige vijver is een opvallend element in deze tuin. De 60 centimeter hoge wanden zijn gemetseld van betonblokken, waarna er een laag cement op aangebracht is. Vervolgens is de vijverwand in dezelfde kleur als de tuinmuur geschilderd. De randen zijn afgewerkt met donkergrijze hardsteen. Achter de vijver is een smalle border gemaakt, hier is ruimte voor allerlei mooie vaste planten zoals varens, sleutelbloemen en moeras-vergeet-me-nietjes.  In het voorjaar staat de smalle border vol met tulpen

De buitenkamer wordt omlijst door siergrassen, Buxus, bamboe, hortensia’s en lavendel. Aan het huis is een strakke, speciaal op maat gemaakte pergola van roestvrij staal bevestigd, die steun biedt aan een blauwe regen. 

Category
Date
d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor
Call Now Button