POTTEN EN BAKKEN

Een extra dimensie en accent aan de tuin geven
Potten en Bakken

De keuze aan potten en bakken voor planten en bloemen is groot. Er zijn vele soorten potten verkrijgbaar in allerlei kleuren, maten en materialen

Elk materiaal heeft verschillende voor- en nadelen. Het is verstandig eerst goed na te denken over welke eisen je aan een pot of bak stelt zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast zijn er ook nog speciale functionele potten met bijvoorbeeld een ingebouwd drainagesysteem.

Potten onderhouden

Vorstbestendig of niet, je kunt zelf een paar dingen doen om ervoor te zorgen dat een pot of bak langer meegaat:

  • Zorg voor één of meer gaten in de bodem, zodat het overtollige water niet onderin de pot blijft staan.
  • Leg potscherven over de gaten om te voorkomen dat de gaten dichtslibben.
  • Zorg dat een pot op potvoetjes of op een trolley staat, zodat hij niet aan de grond vastvriest. Bij zinken potten voorkom je zo bovendien dat de bodem krom trekt en dat daar roest en aanslag ontstaat.
  • Noppenfolie of gronddoek in de pot verwarmt de wortelkluit en zorgt dat een pot minder snel stuk vriest.

Vaak zetten we relatief veel planten in een kleine pot of bak en dus er de voeding en het vocht snel op. Overigens is het water geven sowieso een probleem want hoe meet je het watergehalte precies. Te veel water daar kunnen potplanten al helemaal niet tegen. Zorg er dus voor dat onderin de pot of bak wat gaten zitten en maak voordat je de pot vult eerst een bodempje met hydrokorrels of oude scherven zodat het te veel aan water kan wegvloeien. Vervolgens komt het aan op de juiste voeding. Zoals gezegd kiest elk gewas een eigen menu.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor
Call Now Button