TUINMEUBELEN

Tuinmeubelen

Een tuin heeft aankleding nodig, tuinmeubilair speelt daarbij de hoofdrol. Als er meubelen worden gekozen die niet bij de tuinstijl passen, is het hele beeld verstoord. Eigenlijk net als in een interieur. Het gaat om het geheel, om het totale beeld dat wordt gecreeerd. Nieuwe materialen zorgen voor veel keuzemogelijkheden op het gebied van tuinmeubilair.

Loungen, eten en zonnen

Zeker in een kleine tuin is fraai tuinmeubilair beeldbepalend. De tafels en stoelen nemen in verhouding veel ruimte in en moeten er daarom goed uitzien. In de eerste plaats moet het meubilair echter comfortabel zijn. Kijk daarbij naar de functie die het tuinmeubilair krijgt. Is het bedoeld om aan te eten, om uitgebreid te loungen, even een glaasje te drinken of om op te liggen? 

De eethoek

Als je van buiten eten houdt dan is fraai meubilair voor de eethoek een goede investering. Afhankelijk van het weer zul je er veel gebruik van maken, en daarom moet het de juiste maat hebben en goed zitten.

Ook de weerbestendigheid is iets om op te letten. Houten meubels gaan vaak lang mee, met een extra kussen zitten goed gevormde stoelen heerlijk. De nieuwe kunststof meubels zijn van prima kwaliteit, kunnen het hele jaar door buiten blijven en zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Gecoat metaal is ook een prima optie.

Het loungeterras

Net als in de woonkamer hoort in de echte buitenkamer een ‘bankstel’, waarop je comfortabel kunt loungen. Het meubilair heeft een lage zithoogte en is comfortabel gemaakt met weerbestendige kussens. Vooral als er een overdekt terras is zul je veel gebruik kunnen maken van dit meubilair. Er zijn sets van hout, metaal, kunststof of gevlochten vinylband, dat eruit ziet als rotan of riet. Met modulaire systemen kun je verschillende opstellingen maken die passen op je terras.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor
Call Now Button